Dolandırıcılıkta Yeni Yöntem. Maske Cezası Mesajı

Dolandırıcılar şimdide 985 TL maske cezası uyarısıyla riskli bağlantı içeren mesajlar atıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Siberay üzerinden paylaşılan bir mesajı tweetledi. Bu mesajda, ‘Dolandırıcıların Oltasına Düşmeyelim. Güvenilirliğinden emin olmadığımız bağlantılara tıklamayalım’ uyarısına yer verildi. Paylaşılan görselde, ‘Sayın vatandaşımız, hakkınızda Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. Maddesi Kapsamında 985 TL Maske Cezası uygulanmıştır. Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız.’  ifadelerinin yer aldığı görülüyor.

Söz konusu mesajda sonuna bırakılan linke tıklanması durumunda, vatandaşların kişisel bilgi ve banka hesapları elde edilmeye çalışıyor. Oysa ki, maske takmadığı gerekçesiyle hakkında işlem yapılan kişi e-Devlet ya da İnteraktif Vergi Dairesi sistemine giriş yaparak, gerekli sorgulamaları yapabilir.

Öncelikle, kısıtlamaları ihlal eden vatandaşlara işlemler anında, yazılı olarak sahadaki görevli personel tarafından yapılıyor. Mesajda belirtildiği gibi, vatandaşlara uzaktan ya da arkadan bu yolla herhangi bir ceza gönderilme uygulaması bulunmuyor.

Dolandırıcıların attığı mesajda, maske takmama cezası 985 TL olarak belirtilirken, yasal mevzuatta ise maske takmamanın cezası 900 TL olması da önemli bir detay olarak bilinmesi gerekiyor.

Exit mobile version